Интересни факти

Зошто да работите во странство?

Зошто да работите во странство?

Работното искуство во странство е одличен начин за развој на јазичните, комуникациските и други работни вештини. Нема по...

Важноста на комуникациските вештини

Важноста на комуникациските вештини

Поседувањето силни комуникациски вештини ќе ви помогне во секоја фаза од животот, а исто така и на работното место. Раз...

Како да напишете мотивационо писмо

Како да напишете мотивационо писмо

Не ја потценувајте вредноста на мотивационото писмо што ја испраќате со вашата биографија. Не секој работодавец ќе го б...

Одлики на добар менаџер

Одлики на добар менаџер

Кои се квалитетите на добар менаџер? За жал, не постои единствен одговор на ова сложено прашање, туку зависи од многу ф...

Мобилна апликација PickJobs

Преземете ја бесплатната апликација за мобилни телефони PickJobs на вашиот Android или iOS уред, преку Google Play Store или App Store и добијте пристап до каде било, во кое било време.