Hulumtim

Si të zvogëloni orarin e punës pa ulur produktivitetin

author
Shumica prej nesh ëndërrojnë për ditë të ngrohta, verore, të shoqëruar me të dashurit jashtë dhe shëtitjet e gjata, ndërsa ne bëjmë punë në një kohë që na lë mjaft momente të lira gjatë ditës.

Çelësi i ekuilibrit qëndron në rritjen e produktivitetit, pa rritur orarin e punës. Nëse nuk jeni të sigurt se si ta arrini këtë, nuk jeni i vetmi, por sot ka shumë aplikacione që mund t'ju ndihmojnë të organizoni orarin tuaj të punës, siç është Wunder list.
Në mënyrë të veçantë, është një programues gjithëpërfshirës me të cilin mund të komunikoni, të ndani të dhëna, të krijoni lista ose detyra të delegatëve, gjë që zvogëlon shumë humbjen tuaj të orarit të punës.
Ne sjellim gjithashtu disa sugjerime që mund të përdorni nga tre këshilltarë të karrierës:

Praktikoni komunikim të hapur

"Nëse orari juaj i punës nuk mund të mbështesë mbrëmje falas të verës, provoni të bisedoni me eprorin tuaj për të mbërritur më parë, për të justifikuar largimin më parë. Eprori juaj do të vlerësojë zellin tuaj dhe ju do të keni një orar veror më fleksibël. "Matthew N. Ford

Vendosni kufijtë

“Te jeni fleksibël, por i qartë. Mendoni për disponueshmërinë e të tjerëve, por tregohuni të sinqertë me veten dhe orarin tuaj. Nëse kolegu juaj dëshiron të caktojë një takim, njoftojini se sa fleksibël jeni gjatë orarit të punës dhe se keni detyrime pas orës 5 pasdite nga e hëna deri të premten. ”Avery Blank

Përqendrohuni te detyrat më të rëndësishme

“Filloni duke përcaktuar sa kohë keni shpenzuar për detyra individuale. Vlerësoni rëndësinë ose rëndësinë e tyre me punën e përgjithshme ose projektin tuaj. Pastaj vendosni përparësi gjatë zgjidhjes së këtyre detyrave. Pasi të keni mbaruar, do të ndiheni më lehtë, më të përmbushur dhe më të mirë. " Adrean Turner

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

komunikimorë punekufijtëprodhimtariOrari i punës

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.