Hulumtim

Sa e nevojshme është të kesh një mentor të mirë dhe cilat janë avantazhet e tij?

author
Një mentor është një person i cili me njohuritë dhe përvojën e tij, sipas shumë hulumtimeve, e bën sekretin e suksesit. Gjeni pse është kështu dhe cilat janë karakteristikat e tij më poshtë.

Mësoni nga dikush më i moshuar, më i mençur dhe më me përvojë është një mundësi e paçmuar biznesi, pavarësisht nëse filloni punën tuaj të parë apo jeni në gjysmën e rrugës së karrierës tuaj.
Rutina e punës shpesh çon në një humbje të përqendrimit, ne lehtësisht humbasim në problemet e përditshme dhe madje edhe nëse zgjidhjet janë nën hundën tonë, e kemi të vështirë të gjejmë një rrugëdalje.
Në momente të tilla, vlera e mentorit del në pah. Ai është ai që rivendos gjërat, na merr përsëri në fillim dhe bazat, për të parë në karrierën tonë dhe rritjen nga një kënd tjetër.
Pasi të kuptojmë vlerën e një mentori, ne vijmë te një problem tjetër, si të njohim cilësitë e një mentori të mirë?
Nuk ka përgjigje universale dhe magjike për këtë pyetje, por këtu janë disa karakteristika që janë të dëshirueshme:

Aftësi shprehëse

Në thelb mentori juaj duhet të ketë më shumë përvojë dhe një karrierë më të suksesshme se ju. Ai është lloji i modelit të roleve që po kërkoni, versioni më i mirë që dëshironi të bëheni.
Ju duhet të jeni empatikë, komunikues, të sinqertë dhe krijues dhe të ndani të njëjtën pamje të sistemit të vlerave si ju.
Ndershmëria është një segment i rëndësishëm sepse përveç detyrës së tij për të investuar në rritjen tuaj profesionale, ai duhet të jetë realist për pozicionin tuaj.
Ndonjëherë, përveç se të bëni kokën dhe fjalimet motivuese, do t'ju duhet edhe kritikë konstruktive.

Një gamë e gjerë e kontakteve

Përveç njohurive dhe vlerave themelore, forca e një mentori të mirë qëndron në kontaktet e tij. Asnjëherë nuk e dini se cila derë mund të hapet duke takuar njerëz dhe mundësi të reja.

Niveli i besimit

Besimi duhet të jetë i ndërsjellë dhe i bazuar në një themel cilësor për të përfituar sa më shumë nga kjo marrëdhënie.
Ju nuk duhet të kërkoni një mik të mirë në një mentor por ky është një person me të cilin do të ndani shumë informacione dhe duhet të ndjeheni të sigurt në një mjedis të tillë.
Kërkoni një mentor i cili do t'ju sfidojë për tu përmirësuar, i cili nuk ka frikë të parashtrojë pyetje të vështira dhe që do të kultivojë marrëdhëniet tuaja në një drejtim privat dhe profesional.
Ky është mentori që keni kërkuar, për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja dhe t'ju ndihmojnë të keni sukses.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

besimikëshilltarkarierëkontaktetaftësiprogreskritikë

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.