Hulumtim

BE ofron marrëveshje për tregti pa taksë nëse Mbretëria e Bashkuar mban deytrime nën "kushte të barabarta"

author
(BRUKSEL) - BE i ka ofruar MB-së një marrëveshje të tregtisë pa taksa, për sa kohë që aderon në angazhimet që bëri në një deklaratë politike me kushte të barabarta, duke përfshirë parandalimin e avantazhit të padrejtë konkurrues.

Komisioni Evropian tha që rekomandimi i tij për Këshillin për të filluar negociatat për një partneritet të ri me Mbretërinë e Bashkuar bazohet në udhëzimet ekzistuese dhe konkluzionet e Këshillit Evropian, si dhe në deklaratën politike të rënë dakord midis BE dhe Mbretërisë së Bashkuar në tetor 2019.

Rekomandimi i Ekzekutivit të BE-së përfshin një propozim gjithëpërfshirës për direktivat e negociatave, duke përcaktuar fushën dhe kushtet e partneritetit të ardhshëm të parashikuar nga Bashkimi Evropian me Mbretërinë e Bashkuar.

Këto direktiva përfshijnë të gjitha fushat e negociatave të interesit, duke përfshirë bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik, zbatimin e ligjit dhe bashkëpunimin gjyqësor në çështjet penale, politikën e jashtme, sigurinë dhe mbrojtjen, pjesëmarrjen në programet e Unionit dhe fusha të tjera tematike të bashkëpunimit.

Lexoni më shumë në: EUbusiness
Burimi i figurës: Pexels

Bashkimi EuropianBEBritania e Madhenegociatatortakëri

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.