Fakte interesante

Si të shpëtojmë nga stresi para një interviste pune?

author
Një intervistë për punë mund të jetë mjaft stresuese pa marrë parasysh sa përvojë, njohuri dhe aftësi keni. Për fat të mirë, ka shumë mënyra si të shpëtoni nga dridhjet dhe stresi para një interviste për biznesin.

Dridhja është një gjë krejt normale e cila shfaqet në ato momente kur duhet të përballemi me diçka të panjohur. Ndjenja e nervozizmit tregon se ne interesohemi për diçka dhe se duam ta bëjmë atë sa më mirë.
Më poshtë janë disa truke që mund t'ju ndihmojnë.

1. Më shumë njohuri, më pak stres

Duke qenë se nervozimi më së shpeshti ndodh kur nuk jemi mjaft të njohur me situatë, zotërimi i informacionit të punëdhënësit mund ta zvogëlojë atë. Para intervistës, përgatituni mirë në mënyrë që hulumtimi i informacionit të punëdhënësit siç janë struktura e pronësisë, qëllimet dhe misioni i tyre, dhe projektet e kaluara dhe të ardhshme. Me të drejtë thuhet se përgatitja e mirë është një pjesë e madhe e një biznesi të suksesshëm(dhe intervista për punë).

2. Ushtrohuni para një pasqyre

Nëse intervista krijon stres për ju sepse nuk jeni të sigurt nëse do të jeni në gjendje të paraqiteni në dritën e duhur, praktiko para një pasqyre.Kjo është mënyra më e mirë për ta njohur atë gabimet që bëni ju, Nëse keni mundësinë për të ushtruar me dikë, kjo gjithashtu mund të krijojë rezultate pozitive.

3. Merrni frymëzitive

Për të shmangur një zë të lëkundur gjatë intervistës, merrni frymë thellë para se të hyni në dhomën e takimeve.Të përqëndrohet në trupat përmes frymëmarrjes kështu që ju kontrolloni sa thellë merrni frymën tuaj. Kjo do të lehtësojë nervozizmin dhe do të zvogëlojë frikën.

4. Bëni një shëtitje para intervistës

Nëse e ndjeni stresin si ndjesi shpimi gjilpërash paksa të pakëndshme në trupin tuaj, hiqni qafe nervozizëm duke ecur. Kjo do të pastrojë kokën tuaj. Nëse keni qenë ulur dhe pritur për një kohë, para se ta dini se është radha juaj bëj nja dy ulje diku ku nuk të sheh askush. Kjo do të heqë qafe energjinë e tepërt dhe do t'i afrohet punëdhënësit më të qetë.

5. Jini të përgatitur për një rezultat negativ

Edhe pse tashmë mund ta merrni me mend një pjesë të bisedës paraprakisht, vështirë se do të dini gjithçka që ju pret. Gabimet u ndodhin të gjithëve, dhe duhet të jesh i përgatitur të durosh edhe një situatë të keqe. Ballafaqimi me komente negative ose refuzim tregon forcën e karakterit tuaj.

6. Mos harroni të pushoni, hani dhe pini

Ky rregull zbatohet gjithashtu nëse nuk keni një intervistë pune, por veçanërisht nëse e dini që një situatë stresuese do t'ju presë gjatë ditës. Do ta keni shumë më të vështirë të duroni nëse jeni të lodhur, të uritur ose të etur. Gjithmonë me ju nje shishe uje, dhe mbajeni vaktin para intervistës të shëndetshëm dhe të lehtë.

Burimi i figurës: Freepik

stresiintervistë

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.