Fakte interesante

6 gjëra që duhet të aplikoni nëse doni të jeni të suksesshëm në jetë

author
Pavarësisht se cili është përcaktimi juaj individual i suksesit, rruga për ta arritur atë është shpesh sfiduese dhe e paparashikueshme.

Shumica e kuptojnë suksesin si një qëllim dhe një destinacion përfundimtar, por një ndryshim i perspektivës do të hapë horizonte të reja për ju sepse suksesi është një udhëtim dhe një qark mendor që mund të aplikoni në jetën tuaj të përditshme.
Si me çdo shprehi të jetës që ju e adoptoni nuk është një herë e zbatueshme dhe nuk ka mbaruar kur arrini diçka, por përkundrazi është një mënyrë e të menduarit që bëhet pjesë e personalitetit tuaj dhe filozofisë së jetës.

Vendosni një qëllim

Tingëllon thjeshtë, por a është e vërtetë? Sa herë keni marrë vendime drastike për ndryshimin e shprehive tuaja të jetës, keni vendosur me vendosmëri se si të kaloni në palestër javën tjetër dhe të filloni të ushqeheni shëndetshëm? Ndoshta secili prej nesh, të paktën një herë, mori një vendim të tillë që në një shpërthim entuziazmi mbeti vetëm ai, vendimi.
Problemi është në qëllimet e gjera dhe ju nuk dini nga filloni.
Kur vendosni një qëllim që thotë "Dua të jem i shëndetshëm", ju mbeteni pa ide dhe pa fjalë në vetë organizatën.
Mundohuni t'i qaseni problemit në mënyrë sistematike, duke filluar me pyetje të tilla si: "Sa realiste është qëllimi im për të arritur?", "Sa kohë do më duhet për ta arritur atë?", "Cilat burime /resurse do të më nevojiten" dhe në fund, "A e dua vërtet atë?".
Përqendrohuni në një qëllim që dëshironi të arrini dhe në momentin kur thoni atë që është, bëni një plan hapash për ta përmbushur atë.

Përqendrohuni në pikat pozitive

Asnjë sipërmarrje në realizimin e saj nuk ka pengesa të vogla ose të mëdha në rrugën e saj, por ajo që mund të aplikoni është një qëndrim pozitiv ndaj problemit përpara jush. 
Disa njerëz kalojnë shumë kohë duke menduar për të gjithë skenarët e mundshëm që mund të shkojnë keq dhe kështu humbasin kohë dhe energji të vlefshme që mund të përqendrohen në zgjidhjen e situatës.
Pranoni sfidën dhe qasjen ndaj problemit nga një kënd tjetër në të cilin është një mundësi e re për të zhvilluar një skenar.

Shikoni në planin afatgjatë, jo atë afatshkurtër

Nëse përqendroheni në sukseset afatshkurtra, mund të krijoni një efekt të kundërt në arritjen e suksesit domethënës që kërkoni në jetë. Vendosni përqendrimin në vendosjen e një baze të fortë për rritje afatgjatë sikur të shikoni investimin afatgjatë që doni të bëni.
Investoni në edukimin tuaj, avanconi njohuritë dhe aftësitë tuaja sepse edhe nëse e ndryshoni qëllimin, nuk keni humbur asgjë gjatë rrugës.

Hiqni dorë nga kontrolli absolut

"Disa gjëra varen nga ne dhe disa nuk janë brenda nesh" - Epictet, filozofi stoik Të kuptuarit dhe të dalluarit këto dy teza është i rëndësishëm.
Ju kurrë nuk do të vendosni kontroll mbi të gjitha situatat dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ndaheni nga gjërat që nuk mund t'i kontrolloni dhe të përqendroheni në ato që mundeni. Ajo që mund të kontrolloni është qëndrimi dhe qasja juaj ndaj diçkaje.

Qëndroni larg nga njerëzit toksikë

Thënia "Me kë ri, si ai je" fsheh një të vërtetë me të cilën ndonjëherë duhet të përballemi. Ka njerëz në mjedisin tuaj që kanë arritur shumë dhe kanë arritur gjatë rrugës, dhe ata që kanë arritur më pak. Nëse e kaloni pjesën më të madhe të kohës me ata që qëndrojnë pas, mesatarja dhe motivimi juaj do të bien.
Mbështetja dhe era më e mirë në shpinë do t'ju marrin nga dikush që di më shumë se ju dhe që do t'ju ndihmojë të merrni vendime të vështira, dikush që do të jetë mentori juaj.

Mos u përpiqni për përsosmëri

Asgjë në jetë nuk është perfekte, pavarësisht sa e provoni ndonjëherë. Frika nga dështimi vrau më shumë ëndrra sesa përpjekjet për t'i bërë ato realitet.
Ndonjëherë duke pritur për momentin e përsosur, mundësinë e përsosur ose qëllimin e përsosur na lë në fillim, idenë.
Ju mund të humbni shumë mundësi duke pritur që gjërat të përputhen, krijoni dhe kapni ato, me guxim zhyt veten në fillime të reja dhe suksesi do t'ju presë gjatë rrugës, pikërisht aty ku po e kërkonit.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

suksesqëllimkontrollpërsosmërinjerëz toksikëzakonet e jetësPrespektive

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.