Fakte interesante

5 shenja që ju duhet të tërhiqeni si themeluesi i kompanisë suaj

author
Levi King, CEO dhe një nga themeluesit e Nav, ndau përvojën e tij dhe shenjat që e bënë atë të vendosë të tërhiqet si CEO.

Vendime dhe lëvizje të tilla nuk bëhen brenda natës, ato janë rezultat i marrjes në konsideratë afatgjatë, duke peshuar avantazhet dhe disavantazhet dhe nuk duhet ofruar lehtë.
Levi King thotë: "Motivimi im për të dhënë dorëheqjen ishte personal për mua dhe shpresoj të shkruaj në lidhje me të në mënyrë më të detajuar një ditë sepse me rolin e ri kam më shumë kohë për të parë dhe për t’u kthyer prapa."
Ndërkohë, ai ndau me ne 5 arsye kryesore pse do të ishte e mençur që një CEO të hiqte dorë.

1. Shpenzoni atë që është urgjente, jo atë që është e rëndësishme

Një nga simptomat që tregon se po humbni kontrollin mbi biznesin tuaj është nëse keni vetëm kohë për detyra urgjente dhe kurrë nuk mund të përqendroheni në atë që është e rëndësishme.
Kjo ndodh nëse nuk keni një sistem efektiv dhe ju mungojnë njerëzit e duhur për të kuptuar se si ta përmirësojnë atë.

2. Ju keni humbur pasionin për rolin tuaj

Mund të vijë një ditë kur ju të ndaloni të shijoni punën e drejtorit gjeneral, kur thjesht humbni pasionin tuaj për kërkesat e ndryshueshme të vazhdueshme që sjell ai rol. Kjo nuk do të thotë që ju keni humbur pasionin tuaj për kompaninë tuaj, por thjesht jeni gati të evoluoni në një rol tjetër në të.
Ndryshimi i roleve mund të mbajë gjallë dhe djegur pasionin tuaj origjinal.

3. Biznesi juaj tejkalon aftësitë tuaja

Nëse jeni aq të mirë në punën tuaj, keni arritur në atë pikë sa duhet të hiqni dorë nga vetja, në mënyrë që biznesi të vazhdojë të lulëzojë. Fakti që "foshnja" juaj është në një farë mënyre një kompliment i madh.
Vetëm se kompania juaj ju ka tejkaluar juve në rolin e drejtorit ekzekutiv, nuk do të thotë që nuk mund të vazhdoni të derdhni zemrën dhe shpirtin tuaj në një rol krejt të ri.

4. Ankthi juaj arrin nivele të paqarta

"Kohët e fundit kam shkruar shumë për ankthin sepse kam zbuluar se stresi i tepërt pengon seriozisht aftësinë time për ta realizuar veten si CEO. Falë një trajneri të shkëlqyer, unë mësova mënyra për ta trajtuar atë dhe madje e ktheva në forcën time. ”Thotë Levi King
Nuk është turp të pranosh se si vitet e udhëheqjes ju larguan dhe si është koha për të rimbushur bateritë tuaja.

5. Ju humbni kontrollin e kompanisë për shkak të vendimeve të këqija

Ndonjëherë ju mund të jeni kaq të përfshirë në biznes sa të humbni plotësisht kontrollin e kompanisë. Ju mund të bëheni përgjegjës për krijimin e një mjedisi në të cilin nuk jeni më aq të aftë për të udhëhequr siç ishit dikur.
Nëse gërmoni një vrimë shumë të thellë për të qenë në gjendje të tërhiqeni përsëri, është koha për të vazhduar më tej.
Cilado qoftë arsyeja që ju të hiqni dorë nga menaxhimi, pranojeni atë si një fillim të ri dhe një sfidë të re.

Lexoni më shumë këtu: Entrepreneur Europe
Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

menaxherudhëheqjeCEOkontrollankthhumbja e kontrollitndryshimdrejtuesitpasion

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.