Lajme për punë kërkuesit

Po nëse punëdhënësi bën ato pyetje të ndërlikuara?

author
Meqenëse nuk mund të dini saktësisht gjithçka që dikush do t'ju kërkojë, nuk do të ishte keq përgjigjet e praktikës për disa nga pyetjet më të vështira dhe shumë nga më të urrejturat.

Ju mund të gjeni shumë në internet pyetjet e bëra shpesh në një intervistë për punë. Por pavarësisht, le të na befasojnë dhe të na hedhin jashtë ekuilibrit. Këto pyetje të ndërlikuara mund të vendosin një pikë kthese për disa punëdhënës dhe të tregojnë mirë se çfarë lloj karakteri jeni. Sigurisht, përgjigjet duhet t'i përshtaten punëdhënësit dhe punës për të cilën po aplikoni. Këto janë çështjet.

Cilat janë të metat dhe virtytet tuaja?

Shumica e punëdhënësve e bëjnë këtë pyetje sepse ata presin një përgjigje të sinqertë për të.Sigurisht, askush nuk dëshiron të flasë për të metat e tyre, por të qenit i vetëdijshëm për to mund të tregojë se jeni gati të punoni për to. Do të ishte më së miri të krijoni një listë të të metave tuajapara se të flisni në shtëpi, por gjithashtu të krijoni një ndërtim fjalie që do të tregojë se mund t'i përdorni pozitivisht ato të meta.Për shembull, mos thoni që mërziteni lehtë, por që ju pëlqen gjithçka të jetë sipas rregullave dhe renditjes dhe se përpiqeni ta bëni atë të tillë. Tingëllon ndryshe tashmë, apo jo?

Pse u larguat nga puna juaj e mëparshme?

Përgjigjet për këtë pyetje mund të ndryshojnë, nga dëshira për diçka më të mirë për veten tuaj, deri tek mosmarrëveshja me punëdhënësin tuaj.Me këtë pyetje, punëdhënësi dëshiron të shohë se si do të reagosh nëse punësohesh, dhe një ditë largohesh nga kompania e tyre. Mos shpifni për ish punëdhënësin tuaj as kolegët tashmë nuk e drejtojnë përgjigjen e tyre duke treguar përfitimet e punëdhënësit të dëshiruar të ardhshëm dhe duke treguar kështu pse doni të punoni për ta. Kjo është gjithashtu e vërtetë nëse jeni ende i punësuar dhe ende kërkoni një punë të re.

Çfarë bëtë ndërsa nuk ishit të punësuar?

Ndonjëherë periudha midis dy vendeve të punës mund të zgjasë shumë. Shumica e punëdhënësve janë në kërkim të punonjësve të aftë dhe të shkathët, kështu që nuk do të ishte keq të tregoni të gjitha mënyrat në mënyrë konstruktive kalojnë kohën e tyre të lirë. Këto mund të jenë hobi, rritja e fëmijëve, kujdesi për anëtarët e familjes ose thjesht - përpjekja për të gjetur një punë të re. Përgjigja e kësaj pyetje mund të tregojë disa nga virtytet tuaja që një punëdhënës mund të jetë duke kërkuar.

Sa paga pret?

Nëse nuk jeni në dijeni specifike për pagën e punonjësve në kompaninë ku keni aplikuar për punë, kjo pyetje do të ishte mirë të shmanget. Sigurisht, nuk kemi ndërmend të themi se nuk doni të përgjigjeni, por të përmendim që më parë do ta mësonit fushëveprimi i punës që ju pret, dhe vetëm atëherë diskutoni mbi shumën. Kjo tregon se ju e dini sa vleni dhe se po mendoni me mend. Nëse punëdhënësi ende kërkon shumën, përpiquni të zbuloni se sa është paga mesatare për atë pozitë para intervistës.Përmendni gjithashtu sa jeni fleksibël dhe që shpresoni t'i diskutoni këto detaje më tejMos e ulni çmimin tuaj vetëm për me u pranu në punë.

Ku e shihni veten në pesë vjet?

Me këtë pyetje, punëdhënësi dëshiron të dijë nëse je vërtet i motivuar për punën që kërkon.Nëse përgjigjeni me lehtësi se puna është pjesë e rutinës suaj ditore dhe pas pesë vjetësh, do të tregoni një gatishmëri për të përparuar në pozicionin për të cilin po aplikoni.Pra, me këtë përgjigje, synoni lart, por jo në qiell. Përdorni këtë pyetje për t’i thënë punëdhënësit se si mund ta përmirësoni biznesin e tij dhe pse ai ka nevojë për ju në atë pozicion. Duke iu përgjigjur kësaj pyetjeje, përmendni pjesën nga jeta juaj private, në mënyrë që të dini se jeni të motivuar dhe se po planifikoni edhe në aspekte të tjera të jetës.

Burimi i figurës: Freepik

 

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.