Lajme për punë kërkuesit

Nëse intervista e punës është në internet, ju ende keni nevojë për të bërë një përpjekje, këtu është ajo për të cilën duhet të mendoni

author
Komunikimi në internet është po aq i rëndësishëm si dhe ai që zhvillohet drejtpërdrejt sepse punëdhënësi, pa marrë parasysh për çfarë pune po aplikoni, gjithashtu i kushton vëmendje detajeve që mund të mos jeni të vetëdijshëm për veten tuaj, dhe që mund të ndikojë në atë përshtypje që ju lini mbi të.

Në ditët e sotme, kur shumica e komunikimit transferohet në botën online, nuk do të jetë e pazakontë që një punëdhënës i ardhshëm t'ju kërkojë të bëni një intervistë në internet.Nëse pas një kërkese të tillë ju duket se nuk duhet të shqetësoheni aspak si dukeni dhe se kjo intervistë ‘mund të bëhet nga shtrati’, do të gaboni.

Këtu janë disa gjëra që duhet të mbani mend nëse një intervistë pune në internet ju pret.
 

1. Zgjidhni vendndodhjen tuaj të intervistës me mençuri

Mendoni me kujdes për vendndodhjen e intervistës, sepse të folurit nga kuzhina gjatë gatimit të drekës në sfond mund të japë përshtypjen e mendjelehtësisë.Po kështu, nëse vendosni për një kafene të lagjes, sigurohuni që në sfond nuk ka shumë zhurmë dhe se nuk do të shqetësoheni nga kalimtarët ose nga një kamerier në mes të një bisede. Bibliotekat, inkubatorët, dhe madje edhe një qilar që është i qetë dhe i ndriçuar mirë janë zgjedhje më të mira.

Vëzhgoni gjithçka prapa thirrjes suaj në video, në mënyrë që të mos e shpërqendrojë personin që ju intervistoni.

2. Vishuni dhe kurseni sikur të ishit me dikë drejtpërdrejt

Vetëm se e bëni bisedën në internet nuk do të thotë që mund ta bëni me pizhame ose tuta. Punëdhënësi do t'ju presëi nivel i barabartë i ashpërsisë sikur të ishte me ju drejtpërdrejt.

3. Siguroni një lidhje të mirë interneti

Kjo këshillë mund të zbatohet për çdo gjë që mund të ndërhyjë në bisedë, dhe midis tyre është një lidhje e dobët në internet. Prishja e vazhdueshme e lidhjes, vonesa e zërit ose ngrirja e imazhit ata mund ta shpërqendrojnë bisedën, por edhe juve. Para se të vijë koha për një intervistë me video, provoni lidhjen duke telefonuar një mik dhe duke vendosur kufje. I naravno, za vrijeme razgovora budite razgovijetni i glasni.

4. Përgatitni dokumentet e nevojshme

Likeshtë sikur të jeni në një bisedë të drejtpërdrejtë, duhet të keni me vete një fletore dhe një stilolaps për të shkruar gjërat më të rëndësishme, por edhe çdo pyetje që mund të keni në lidhje me punëdhënësin.Mbaje me vete biografinë dhe rekomendimet. Do të ishte më mirë të keni të njëjtën shtypur sepse nëse i keni të hapura në një dritare tjetër me një thirrje video, ju mund të krijoni përshtypjen e mendjelehtësisë. Nuk do të ishte keq të mbyllni të gjitha dritaret e tjera, veçanërisht rrjetet sociale.

5. Kushtojini vëmendje kontaktit me sy

Megjithëse është pak më e vështirë të mbash kontaktin me sy kur shikon një person përtej ekranit, përqendrohuni në pikën qendrore dhe ndiqeni atë. Kërkimet tregojnë se njerëzit na marrin shumë më seriozisht nëse i shikojmë në sy gjatë bisedave.Mos lejoni që gëjrat tjera tvu pengojn.

Burimi i figurës: Adobe Stock

intervistanë internetkomunikimi

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.