Hulumtim

Pse të mos punojmë me familjarët ose miqtë?

author
Ideja për të angazhuar familjen ose miqtë në fillimin e një biznesi ose biznesi të vogël ka avantazhet e saj si një shkallë besimi ose kosto më të ulët të pagave. Megjithatë, në planin afatgjatë në shumicën e shembujve doli të ishte një ide e keqe, dhe kë:

Liria

Mund të ketë situata kur miqtë ose familja juaj do të presin më shumë liri personale dhe profesionale që nuk do të prisnit në disa rrethana të tjera.
Ardhjet e humbura ose të vona, pushime të shpeshta, largime të hershme në shtëpi ose ndërhyrje në vendime dhe biznes, më shumë sesa lejon pozicioni i tyre. Këto janë vetëm disa nga situatat e mundshme që mund të çojnë në konflikte dhe madje edhe një rënie të produktivitetit, dhe bashkëpuntorët tuaj të tjerë mund të vërejnë ndryshime që prekin të gjithë ekipin. 

Emocionet

Pavarësisht sa e vështirë mundohesh thjesht nuk mund të shmangësh realitetin që emocioni është pjesë e çdo marrëdhënieje dhe ai fakt mund të çojë në rrëmujë në mjedisin e punës.
Dhënia e kritikës konstruktive në mjedisin e punës është pjesë e jetës së përditshme, megjithatë kur bëhet fjalë për marrëdhënie private, njerëzit marrin situata të padëmshme personalisht. Një përqindje shumë e vogël e njerëzve ekuilibrojnë me sukses midis biznesit dhe privat dhe janë në gjendje të ndajnë plotësisht këto dy nivele.

Pritjet

Në dëshirën për të shmangur situata të sikletshme me punëtorët e tjerë, domethënë, ju nuk dëshironi të lini përshtypjen e një individi të privilegjuar në radhët, kështu që si rezultat ju vendosni shumë përgjegjësi në anën e pasme të të afërmit ose mikut tuaj.
Kjo krijon stres shtesë dhe ai me siguri nuk do ta vlerësojë përpjekjen që ju vendosni në të. Ose anasjelltas, ata mund të duan të kursejnë të dashurin tuaj sepse ju jeni të vetëdijshëm për një situatë të caktuar të vështirë që ai po kalon në jetën e tij private. Nëse filloni transferimin e përgjegjësive të tij tek kolegët e tjerë, reagimet nuk do të jenë të padëmshme. 

Dorëheqja

Ju keni arritur në pikën kur po mendoni seriozisht se si duhet të lëshoni një person të afërt me ju në jetën tuaj private.
Ju e dini që ky është i vetmi hap i duhur që mund të ndërmerrni, por po pyesni veten se si do të ndikojë në shoqërimin tuaj apo mbledhjet familjare? Ndoshta jo mirë.
Dikur e keni dashur këtë person, por tani jeni në një situatë kur ka shumë pakënaqësi nga të dy palët dhe po humbni një punonjës dhe një mik në një. Ju po përballeni me një problem, dhe jeni në mëdyshje me një zgjidhje që në fund të fundit prek segmentin e biznesit tuaj.

Ndonjëherë rrethanat e jetës na detyrojnë të bëjmë lëvizje që janë të pashmangshme, kështu që shumë njerëz e gjejnë veten në situata kur ata nuk kishin zgjidhje tjetër përveç të punonin me anëtarët e familjes ose miqtë. Disa gjetën harmoni dhe lumturi në të, sepse asgjë nuk është e pamundur nëse përpiqemi aq shumë sa ta kuptojmë njëri-tjetrin, por shumica dërrmuese kanë përjetuar stres dhe humbje shtesë.
Kështu që flini gjatë vendimit dhe merrni parasysh lumturinë private që vjen nga marrëdhëniet e ngushta, sepse është themeli i motivimit dhe përmbushjes edhe në segmentin e biznesit të jetës suaj.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

familjepunëprivatishtbiznesemocionetpritjetmotivimi

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.