Fakte interesante

Rëndësia e aftësive të komunikimit

author
Zotërimi i aftësive të forta të komunikimit do t'ju ndihmojë në çdo fazë të jetës tuaj, dhe kështu vepron edhe vendi i punës. Shkathtësitë e zhvilluara të komunikimit frymëzojnë të tjerët dhe krijojnë udhëzime dhe pritje të qarta nga puna.

Komunikimi efektiv është pra një aftësi kryesore ndërpersonale dhe të mësuarit se si të përmirësoni komunikimin tuaj ka një numër përfitimesh.
Sidoqoftë, shumë njerëz e kanë të vështirë të dinë se nga të fillojnë.
Ka shumë këshilla, truket dhe teknikat për të përmirësuar aftësitë e komunikimit, dhe ne ju sjellim disa nga më të rëndësishmet:

Mendohu perpara se te flasesh

Mund të tingëllojë e thjeshtë, por të menduarit para se të flisni ka një rëndësi të madhe dhe është e lehtë të harrohet në jetën e përditshme.
Para se të thoni diçka që mbart peshë, mendoni - a është e dobishme, e vërtetë dhe e nevojshme?
Nëse përgjigjja për këto tre pyetje nuk është e nevojshme, ju ndoshta nuk duhet ta komunikoni atë. Ndonjëherë gjërat e folura nuk mund të korrigjohen ose fshihen, kështu që më mirë do të jeni të kujdesshëm të kontrolloni mendimet tuaja në mënyrë që të mos shuhen ata ura komunikimi.

Komunikim joverbal

Ka shumë studime dhe hulumtime që zbulojnë rëndësinë e komunikimit joverbal.
Një studim zbuloi se komunikimi joverbal përbën më shumë se gjysmën e mënyrës se si audienca percepton një folës. Kjo do të thotë që shumica e asaj që thoni ju komunikohet përmes gjuhës së trupit.
Kur komunikoni, shmangni të mbështeturat, palosni krahët, jini të kujdesshëm për të mbajtur dhe mbajtur kontakte me sy.

Mësoni të dëgjoni

Të gjithë kemi prirjen të harrojmë se komunikimi është një proces i dyanshëm. Për të komunikuar siç duhet duhet të dëgjojmë përgjigjen.
Shumë herë në vend që të dëgjojmë në mënyrë aktive ne mendojmë paraprakisht se çfarë të themi tjetër dhe të humbasim fokusin.
Të dëgjuarit siç duhet do të thotë t'i kushtoni vëmendje të plotë personit që flet dhe me të vërtetë përqendrim në përmbajtje, si verbale, ashtu edhe joverbale. Përmirësimi i aftësive tuaja të dëgjimit ka të ngjarë të paguhet me përmirësimet në marrëdhëniet tuaja në punë dhe në shtëpi.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

komunikojkomunikim joverbaldëgjuaritaftësikontaktteknikëKëshilla

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.