Fakte interesante

Top më të mira se si të përmirësoni marrëdhëniet tuaja me kolegët

author
Meqenëse me siguri që kaloni më shumë kohë me kolegët tuaj sesa me këdo tjetër, është thelbësore të keni një marrëdhënie cilësore me ta. Marrëdhëniet harmonike në vendin e punës mund ta bëjnë punën më argëtuese dhe më të këndshme.

Kënaqësia e brendshme sjell një ekuilibër të jetës që ndikon në produktivitetin, motivimin dhe etikën e punës.
Duke pasur parasysh natyrën njerëzore, shoqërore, marrëdhëniet tona me njerëzit e tjerë janë një lidhje e rëndësishme në zinxhirin e kënaqësisë.
Aplikoni disa nga këto këshilla për të punuar më mirë në lidhje me kolegët.

Respekt i ndërsjellë

Ju nuk duhet të jeni miq me të gjithë kolegët tuaj, por duhet të tregoni respekt të ndërsjellë.
Shmangni situatat e turpshme ose situatat që një koleg tregon se po e bezdisin atë. Mos e merrni ushqimin e dikujt tjetër nga frigoriferi ose huazoni furnizimet e zyrës së dikujt tjetër, pa biseduar.

Krijoni një komunitet frymëzues

Mendoni për kolegët tuaj si miq, zvogëloni rivalitetin dhe një atmosferë konkurruese.
Doza e konkurrencës, dëshira për të përparuar dhe rritur nuk janë fakte negative nëse i përdorni në mënyrë të shëndetshme.
Jepni një dorë miqësie atyre që nuk janë në humor, të motivuar ose kanë probleme private që i rëndojnë ata.

Shmangni thashethemet

Mosmarrëveshja midis kolegëve shpesh krijohet nga komente negative të bëra para të tjerëve. Ka shumë të ngjarë që asnjë koment të mos kalojë nën radar në një mjedis shumë të ngushtë, pune.

Qëndroni profesional

Kontrolloni emocionet dhe fjalorin tuaj dhe përpiquni të zgjidhni problemet në një atmosferë private në një mënyrë të qetë dhe racionale.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

kolegemarrëdhënietkomunikimrespektojnëkomunitetiKëshillaprofesionalizëmemocionet

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.