Fakte interesante

Si të shkruani një letër motivuese

author
Mos e nënvlerësoni vlerën e letrës së mbuluar që ju dërgoni me rinumërën tuaj. Jo çdo punëdhënës do të kërkojë të njëjtën gjë në kërkesën e kërkuar, por ju sugjerojmë nëse dëshironi të dilni në detin e aplikacioneve të tjera për të dërguar tuajin.

Letra përmbledhëse duhet të jetë e qartë, koncize dhe e lexueshme, të shmangë shkrimet eseve dhe teksteve të gjata, të gjera.
Kushtojini vëmendje përmbajtjes që të qëndroni në rrugën e duhur dhe të mos merrni humbur në detaje.
Sigurisht, mos harroni për gabimet gramatikore dhe drejtshkrimore dhe, nëse është e nevojshme, kërkoni nga njerëzit e afërt që ta rishikojnë atë edhe një herë, në mënyrë që të mos humbni diçka.

Letterdo letër përmbledhëse duhet të përmbajë informacionin themelor:

  • Emri, mbiemri dhe kontakti (numri i telefonit ose adresa e emailit)
  • Titulli i reklamës për të cilën jeni regjistruar dhe platforma përmes së cilës e gjetët
  • Tre deri në katër artikuj në lidhje me aftësitë tuaja. Mos e teproni sepse askush nuk lexon tekste të gjata dhe të lodhshme
  • Theksoni aftësitë që posedoni që punëdhënësi po kërkon në shpallje
  • Nëse keni dokumente bashkëlidhur, sigurohuni që të vendosni një listë të tyre
  • Mos harroni përshëndetjen dhe nënshkrimin në mënyrë që të mos lini një përshtypje jo serioze

Për dallim nga një CV, një letër mbulesë mund të ketë një shënim personal nëse doni ta dërgoni atë tek një person specifik, ose duhet t'u drejtoheni atyre duke përdorur emrin dhe titullin e tyre.
Mos harroni të jeni interesant pasi kjo është një nga karakteristikat më të rëndësishme pasi doni të tërhiqni interesin e lexuesit.
Mundohuni të jeni tuaji sa më shumë që të jetë e mundur dhe të përmendni nëse keni ndonjë hobi ose aftësi interesante sepse për sa kohë që ato që thoni i referohen asaj që ju bën personin që jeni, dhe ky është personi që vendosi të regjistroheni në këtë reklamë, meriton të shkruhet.

Burimi i figurës: Unsplash

motivimiletërKëshillapërmbajtjetë dhëna

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.