Fakte interesante

Pse të punosh jashtë vendit?

author
Përvoja e punës jashtë vendit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zhvilluar gjuhë, komunikim dhe aftësi të tjera të punës. Nuk ka mënyrë më të mirë për të njohur kulturën, njerëzit dhe zakonet e një vendi të caktuar dhe ju merrni një pamje të shkëlqyes.

Mundohuni ta shikoni atë përvojë "jashtë kutisë", domethënë, karriera juaj nuk ka pse të jetë e lidhur me punën në zyrë.
Lironi veten, pyesni se çfarë industri përfaqësohen në vendin në të cilin dëshironi të punoni, nëse ka një mundësi për të zhvilluar biznesin tuaj dhe cilat burime mund të mbështeteni.
Duke punuar jashtë vendit, do të jeni të ekspozuar ndaj një gamë të madhe idesh dhe etiketash të reja biznesi që do t'ju sjellin dobi në zhvillimin e karrierës tuaj. Sido që të jetë sfida e ndryshimit të vendeve të punës, barra shtesë duket se është duke punuar me njerëzit në një mjedis të ndryshëm kulturor.

Sfida e ndryshimit

Kjo përvojë do t'ju mësojë shumë për veten tuaj, kufizimet tuaja dhe përfitimet që posedoni.
Duke takuar njerëz, ju zgjeroni rrjetin tuaj të kontakteve, sepse megjithëse lidhja me profesionistë jashtë këtyre ditëve mund të marrë vetëm disa klikime të miut, një marrëdhënie virtuale nuk posedon thellësinë që mund të krijoni personalisht. Shumë e konsiderojnë një përvojë të tillë një privilegj jo vetëm në biznes, por edhe në jetë.
Edhe nëse e kuptoni pas një kohe që nuk është për ju, në fund të fundit, gjithmonë mund të ktheheni në shtëpi me një përvojë të re në jetëshrkimin tuaj.
Nuk është një fakt i papërfillshëm duke marrë parasysh imazhin që ju dërgoni një punëdhënësi të ardhshëm në lidhje me karakterin tuaj, fleksibilitetin dhe inovacionin.

Mos harroni..

Përgatitja është pjesa më e rëndësishme e këtij vendimi sfidues. Cilësia dhe përgatitja e plotë mund t’ju kursejnë shumë stres të panevojshëm që mund të përjetoni në vend. Pyet për lejet e punës dhe kushtet e kërkuara nga secili vend për punëtorët e huaj, dhe përpara se të merrni një vendim, përgatitni të gjitha lejet dhe dokumentet e nevojshme dhe armatosuni me informacione të dobishme.
Mos e injoroni problemin e pengesës gjuhësore, mendoni për të gjitha pengesat me të cilat mund të hasni nëse nuk flisni gjuhën e vendit ku po kaloni. Nga ana tjetër, ju keni një mundësi unike për të mësuar një gjuhë që ndoshta nuk do ta kishit mësuar më parë, e lëre më ta përdorni.

Burimi i figurës: Unsplash

pune jashte venditpreparatlejet e punësndryshimbiografikulturëkarierëprogres

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.