Fakte interesante

Mësoni si të mbani punonjësit tuaj më të mirë

author
Ndryshimi i punonjësve mund të jetë një problem i madh dhe të krijojë shumë dhimbje koke për punëdhënësit në bizneset e vogla. Lexoni këshillat tona që mund të ndihmojnë në parandalimin e skenareve të tilla, të padëshiruara.

Ndryshimet e shpeshta në fuqinë punëtore mund të sjellin stres në mjedisin e shkaktuar nga ndryshimet e vazhdueshme dhe trajnimet e nevojshme për të përshtatur një person të ri.
Një nga problemet kryesore është ndjenja se mirëqenia e tyre nuk njihet nga punëdhënësit.
Një qëndrim i tillë nuk do të zhduk një veprim të tillë si anëtarësimi në palestër falas. Një veprim i tillë mund të krijojë një efekt të kundërt pasi ato nuk do të ndiejnë që nevojat e tyre të analizohen në nivelin e personalizuar që u duhen.

Rishikoni dhe përmirësoni përfitimet ekzistuese

Shikoni mirë dhe analizoni përfitimet që ju ofroni aktualisht punonjësve tuaj. A ushqejnë përfitimet ekzistuese një kulturë të përgjithshme të mirëqenies?
Filloni duke biseduar me punonjësit tuaj dhe zbuloni se si e shohin situatën dhe çfarë dëshirojnë të arrijnë. Ndoshta janë përfitimet e telekomunikacionit, dhe ndoshta shkon më shumë në drejtim të përfitimeve të shëndetit dhe fitnesit.
Mos u turpëroni nga ndryshimet rrënjësore, sepse nëse themelet nuk janë hedhur mirë ose nuk janë më adekuate, nuk do të bëni shumë. Shpjegojuni punëtorëve se si ata dëshirojnë të punojnë së bashku për të gjetur zgjidhjen ideale dhe të udhëzohen nga dëshirat e tyre si udhëzime për sjelljen e përfitimeve të reja.

Mos harroni të jepni mirënjohje

Tregojini stafit tuaj se sa vlerësohen.
Ndonjëherë punëdhënësit harrojnë të shprehin mirënjohje për një punë të bërë mirë, zakonisht një "faleminderit" është një bazë e mirë për një marrëdhënie të suksesshme, afatgjatë. Për sipërmarrje më të mëdha, mund të na tregoni me email sa të kënaqur jeni me punën dhe përpjekjen e tyre.

Kushtojini vëmendje fleksibilitetit

Me këtë ne nuk nënkuptojmë që ju duhet të lejoni kërkesa të çuditshme ose të papërshtatshme siç është të vini në punë pa këpucë, por ka situata kur mund të takoni.
Disa njerëz kanë fëmijë dhe mund të pëlqejnë orarin e punës mbrëmjeve ose ndonjëherë nga shtëpia, dhe nëse vendi i tyre i punës nuk është i lidhur me kohën kur ata kryejnë punën, ju mund të keni mundësi të merrni parasysh opsionet dhe të gjeni një zgjidhje.

Siguroni ndjenjë për një qëllimi më të madh

Një udhëheqës i mirë duhet të krijojë një mjedis që feston një ndjenjë të komunitetit dhe qëllimit. Punonjësit duhet të dinë se si ka kuptim puna e tyre dhe si pa kontributin e tyre individual, e tërë nuk do të funksionojë.
Lejoni ata të shohin imazhin më të madh që të ndjehen të lidhur me suksesin e kompanisë duke i përfshirë ato në takime ose procesin e planifikimit të përparimit të biznesit.

Inkurajoni komunikimin e hapur midis punonjësve

Komunikimi i dobët mund të çojë në marrëdhënie të prishura dhe ulje të produktivitetit. Mos e nënvlerësoni fuqinë e një komunikimi të hapur dhe të shëndetshëm në të cilin marrin pjesë të gjithë.
Mundohuni të pyesni njerëzit tuaj pas takimeve nëse ata kanë diçka për të thënë ose ndarë me ju dhe kolegët e tyre. Duke vepruar kështu, ju e kuptoni rëndësinë e tyre si anëtarë të ekipit dhe krijoni atmosferën e një ambienti të shëndetshme që është thelbësore për një biznes të suksesshëm.

Burimi i figurës: Unsplash, Pexels

stresqëllimkomunikimlakueshmërinjohjepërfitimetpunonjësitfamilje

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.