Fakte interesante

A jeni të pakënaqur në punë? Mendoni për këto tre gjëra para se të rishikoni plotësisht karrierën tuaj

author
Keni qenë në të njëjtën punë për një kohë të gjatë? Keni një karrierë të suksesshme? A e morët promovimin që dëshiruat? Ju keni gjithçka, por thellë në vetë vete nuk jeni të kënaqur.

Ju duket sikur është koha për një punë të re, por jo vetëm kaq, ju po filloni të pyesni nëse është koha për të kaluar në një industri krejt të re? Jo kaq shpejt.
Para së gjithash, pyesni veten se cilat janë arsyet e vërteta të pakënaqësisë dhe nëse mund ta përballoni tranzicionin.

Raportet ndërnjerëzore

Nëse burimi juaj i pakënaqësisë qëndron brenda kompanisë aktuale, mund të mos jetë koha për një ndryshim në karrierë, por për një ndryshim të thjeshtë pune.
Komunikimi cilësor është themeli i kënaqësisë në punë dhe mungesa e tij mund të ndikojë në mendimin tuaj për biznesin në të cilin jeni të angazhuar.
Para se të vendosni për lëvizje radikale, mendoni me kujdes për shkakun e pakënaqësisë suaj dhe nëse ka ndonjë lidhje me kompaninë aktuale, apo nëse është e fshehur në të gjithë industrinë në të cilën veproni.

Punë

Ju i dini ato mëngjeset kur shkoni në punë ju duket si ndëshkimi më i madh për ju? A ndodh kjo me ju shpesh dhe a mendoni më pas me një spazëm në fytyrën tuaj për punën që ju pret?
Edhe në mjediset më të rehatshme të punës, nëse i urreni detyrat tuaja, është një shenjë e sigurt se keni nevojë për një ndryshim, dhe shpejt. Para se të merrni një vendim drastik për të ndryshuar aktivitetet, ju thjesht mund të keni nevojë për sfida më të mëdha, kështu që qëndroni në këmbë dhe mendoni para se të vendosni të ndryshoni drejtimin e karrierës.

Financë

Po sikur të ndodhë diçka e papritur në karrierën tuaj të re?
Stabiliteti financiar është një segment i rëndësishëm kur merrni vendime për ndryshimin dhe gjatë vetë tranzicionit. Ndërtimi ose shtimi i një fondi ekzistues të urgjencës do të ndihmojë në zbutjen e stresit dhe shqetësimet për fillimin e një karriere të re.
Rregull i mirë është për të kursyer tre deri në gjashtë muaj shpenzime jete. Ndërsa kjo këshillë është disi standarde, përpiquni t’i jepni vetes një hapësirë të vogël për të frymuar, vetëm në rast se kalimi juaj shkon siç është planifikuar.

Burimi i figurës: Pixabay

ndryshimkarierëmarrëdhënietndryshimi në karrierëfinancepunëtranzicion

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.