Fakte interesante

3 Mënyra për të qëndruar të motivuar

author
Lexoni disa nga këshillat për të gjetur motivimin e humbur ose ripërdorur atë.

Bëni atë që jeni pasionuar

Nëse bëni diçka që vërtet e doni nuk është e vështirë të qëndroni të motivuar. Në të dy ditët më të këqija dhe më të dobëta, një pasion për projektin do t'ju shtyjë përpara dhe të sjellë motivimin e nevojshëm për të pasur sukses.
Ndonjëherë, me kalimin e kohës, mund të kuptoni se keni zbuluar një dashuri për diçka tjetër përveç asaj që ju bëri të lumtur. Ndaleni për një moment, mendoni për opsionet dhe nëse e kuptoni se nuk ka më motivim për atë që po bëni, ndryshoni diçka.

Merrni kohë për të menduar

Kur hasni pengesa, së pari pyesni veten a keni guxim të bëni hapin e madh të nevojshëm drejt qëllimit?
Vlerësoni se çfarë është e rëndësishme për ju dhe sa jeni të gatshëm të sakrifikoni për atë arritje. Ky lloj të menduari është i rëndësishëm kur bëhet fjalë për marrjen e ndonjë vendimi të madh.
Mendoni se çfarë është më e rëndësishmja për ju në rrugën e jetës. A ka kuptim për ju sfida? A luajnë një rol të rëndësishëm përmirësimi personal, rritja apo të mësuarit? Si do të bëheni më të mirë se sa jeni tani?
Të menduarit duhet të jetë një procedurë e kujdesshme dhe e qetë, jo përmes dënimit dhe kritikave.

Përqendrohuni te "pejsazhin e "gjerë"

Sukseset më të mëdha të jetës shpesh nuk kanë të bëjnë me famën dhe lavdërimin.
E gjitha kthehet në ato që kanë më shumë rëndësi për ju. Njerëzit shpesh nuk kalojnë kohë të mjaftueshme me të dashurit e tyre dhe në fund të fundit ata shpesh pendohen për mundësitë e humbura.
Shumë mendojnë se kanë humbur disa momente kryesore në rritjen e fëmijëve të tyre për shkak të preokupimit të tyre me punën. Cila është qëllimi i një familje nëse nuk e shijon atë? Për disa njerëz është fëmijë dhe familje, dhe për disa miq të tyre, kafshë shtëpiake ose hobi.
Vendosni përparësitë e jetës dhe lërini që t'ju motivojnë.

Burimi i figurës: Unsplash

motivimipasionpengesëtrimërisfidë

Aplikimi celular PickJobs

Shkarkoni aplikacionin falas të celularit PickJobs në pajisjen tuaj Android ose iOS, përmes Google Play Store ose App Store, dhe fitoni akses kudo, në çdo kohë.